Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου- Έκλεισε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας,Mεγάλη Πέμπτη εσπέρα όρθρος Μεγάλης Παρασκευής - τα Αγια πάθη Σήμερον …. Και η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε πως λόγο μεγάλης εβδομάδας θα πρέπει να αφήσει στον «αέρα» δεκάδες νεφροπαθείς των Νοτίων Προαστίων , κλείνοντας την  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, Θύμα της υποχρηματοδότησης έπεσε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί , αφήνοντας στον «αέρα» δεκάδες νεφροπαθείς των Νοτίων Προαστίων, οι οποίοι αναγκαστικά οδηγούνται στους ιδιώτες αφού η συγκεκριμένη Μονάδα είναι η μοναδική δημόσια στην περιοχή.

Η δημοσιογράφος του Τrol disabled ζήτησε απο την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» στο Νοσοκομείο να σχολιάσει γιατι γίνετε αυτο ημέρες πού είναι. Διαβάστε παρακάτω τι μας είπαν.

"Χαρακτηρίζουμε  προδιαγεγραμμένη την πορεία προς το κλείσιμο και σημειώνουμε ότι είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, μείωση των δημοσίων κοινωνικών δαπανών και στήριξης της επιχειρηματικής δράσης και στον τομέα Υγείας."

 "Καλούμε επίσης σε ετοιμότητα των εργαζομένων για την κήρυξη 48ωρης απεργίας όταν το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό πάει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση". 

Στην ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει:

«Η Μονάδα έκλεισε γιατί όπως κατέθεσαν οι ειδικοί θα ήταν επικίνδυνη η συνέχιση της λειτουργίας της λόγω της υποσυντήρησης των μηχανημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΜΤΝ δυναμικότητας πριν από χρόνια 60 ασθενών, είχε φτάσει το τελευταίο διάστημα να εξυπηρετεί 20 αιμοκαθαιρόμενους. Τώρα οι ασθενείς αυτοί στάλθηκαν πελάτες στις ιδιωτικές ΜΤN που έχουν πολλαπλασιαστεί στα Νότια Προάστια.

Οι νεφροπαθείς, βαριά χρόνιοι πάσχοντες, δεν μπορούν να αναγκάζονται να πληρώνουν για τις αναγκαίες για την ζωή τους θεραπείες! Δεν μπορούν να αλλάζουν συνθήκες νοσηλείας και θεράποντες γιατρούς γιατί είναι σε βάρος της υγείας τους.

Την ίδια στιγμή είναι εκτεθειμένοι και οι επικουρικοί γιατροί που είχαν προσληφθεί για αυτή τη Μονάδα. Ταυτόχρονα κινδυνεύουν να κλείσουν και άλλα τμήματα στο Ασκληπιείο που ήδη υπολειτουργούν λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" στο Ασκληπιείο καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να αντιδράσουν άμεσα και σε συνδυασμό με την ετοιμότητα που χρειάζεται να δείξουμε για τη μεγάλη αναμέτρηση για το Ασφαλιστικό να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

- Να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις έτσι ώστε άμεσα να επαναλειτουργήσει η ΜΤΝ και να επιστρέψουν οι ασθενείς μας που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άλλες μονάδες.

- Να γίνει ανανέωση του εξοπλισμού εκεί που επιστημονικά επιβάλλεται.

- Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό.

- Να γίνουν προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μονάδας καθώς και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου».
Το άρθρο αυτό το κοινοποίησα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidiΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com