Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ-Πειραματική θεραπεία μειώνει τις επιπτώσεις της εγκεφαλικής παράλυσης


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας πειραματικής θεραπευτικής μεθόδου, αν κάποιο άτομο με εγκεφαλική παράλυση, στέκεται πάνω σε μία ειδική πλάκα που δονείται για εννέα λεπτά την ημέρα, τέσσερις φορές την εβδομάδα, μπορεί να αυξήσει τη δύναμη των οστών του και να έχει καλύτερη κινητικότητα.
Μετά από 20 εβδομάδες δοκιμών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παιδιά και νεαροί ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, αύξησαν την οστική και μυϊκή τους μάζα ενώ μέρα με τη μέρα βελτιωνόταν και η λειτουργική τους ικανότητα.


Σαράντα παιδιά και έφηβοι με αναπτυξιακές αναπηρίες, έλαβαν μέρος στις δοκιμές και στάθηκαν ξυπόλητοι σε μία ειδική δονούμενη πλάκα, που έκανε κίνηση παρόμοια με εκείνη του περπατήματος.
Tα σχόλια από τους γονείς και τους φροντιστές για τις αλλαγές που παρατηρούσαν στα παιδιά και στους ασθενείς τους, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά: βελτιωμένη διάθεση, μεγαλύτερη ικανότητα για ελιγμούς και λιγότερες πτώσεις.
Μερικοί από τους νεαρούς συμμετέχοντες ήταν σε θέση να περπατήσουν περισσότερο κατά 30% σε σχέση με πριν, κατά τη διάρκεια ενός εξάλεπτου τεστ που γινόταν στο τέλος κάθε συνεδρίας.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα ενισχύει την "επικοινωνία" μεταξύ των μυών και της σπονδυλικής στήλης.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας μέσω δόνησης παραμείνουν όταν ολοκληρωθούν οι συνεδρίες.
Αλλά για όσους εμπλέκονται στην προσπάθεια, λένε ότι υπόσχεται πολλά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν σήμερα για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση.
Σύμφωνα με την επικεφαλή της έρευνας, Silmara Gusso, του Πανεπιστημίου Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία:
"Είναι κάτι απλό που μπορεί να βοηθήσει πολλά παιδιά."
Όποιος ενδιαφέρεται για την ακολουθούμενη επιστημονική μέθοδο και για τα ευρήματα της, μπορεί να διαβάσει εδώ αναλυτικά.
Το άρθρο αυτό το κοινοποίησα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidiΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com