Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Κατάργηση συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις ζητούν οι ασθενείς με σκλήρυνση


Την κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής σε διαγνωστικές εξετάσεις και φαρμακευτικές αγωγές ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκληρυνση κατά Πλάκας, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, τη Μεγάλη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βάσω Μαράκα συνοδευόμενη από την γενική γραμματέα και την ταμία, ζήτησε από τον κ. Ξανθό την κατάργηση της χρηματικής επιβάρυνσης των ασθενών σε φαρμακευτικές αγωγές που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απορρέουν από την νόσο, καθώς και την απαλλαγή από το ποσοστό συμμετοχής σε μαγνητικές τομογραφίες για τους χρόνια πάσχοντες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς και τα όρια συνταγογράφησης τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή, τα οποία εξαιρούν από τη συνταγογράφηση φαρμάκων ορισμένες κατηγορίες χρόνιων παθήσεων, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι θα εξετάσει τα θέματα που του τέθηκαν μαζί με τους αρμόδιους τους ΕΟΠΥΥ και θα φροντίσει για την ικανοποίηση των αιτημάτων της ομοσπονδίας και υποσχέθηκε ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα του και μια επίσκεψη του στο περίπτερο ενημέρωσης του Συλλόγου Ατόμων μεσκλήρυνση κατά πλάκας που θα λειτουργεί στην Πλατεία Κοραή στις 24 και 25 Μαΐου στην Αθήνα.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com