Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Η ασπιρίνη ασπίδα κατά του διαβήτη?
Τα διαβητικά άτομα ενθαρρύνονται να λαμβάνουν ασπιρίνη με σκοπό την πρόληψη καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Υπολογίζεται ότι το 75% των διαβητικών πεθαίνουν τελικά από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό.
Πολλά άτομα με μακροχρόνιο διαβήτη έχουν υποστεί ένα καρδιακό επεισόδιο, το οποίο μάλιστα μπορεί να περάσει και απαρατήρητο.
Η προληπτική λήψη ασπιρίνης έχει όμως και άλλα οφέλη για τους διαβητικούς που σχετίζεται με την υγεία των ματιών τους.
Οι επιστήμονες του οφθαλμιατρικού Ινστιτούτου Schepens, της ιατρικής σχολής του Harvard στη Βοστώνη, διαπίστωσαν ότι οι διαβητικοί παρουσιάζουν πολλούς μικρούς θρόμβους στα αγγεία του αμφιβληστροειδή τους.
Οι ερευνητές σύγκριναν τους αμφιβληστροειδείς 17 δωρητών, εννέα εκ των οποίων έπασχαν από διαβήτη, και παρατήρησαν ότι εντός των τριχοειδών του αμφιβληστροειδούς των διαβητικών υπήρχαν περισσότεροι και μεγαλύτεροι θρόμβοι αίματος, οι οποίοι οδηγούσαν τελικά τα αγγεία σε καταστροφή.
Διαβήτης: Πού βοηθάει η προληπτική λήψη ασπιρίνης
Εφόσον οι θρόμβοι αποτελούνται από αιμοπετάλια, οι αντιαιμοπεταλιακοί παράγοντες, όπως η ασπιρίνη, μπορεί να αποτρέψουν το σχηματισμό θρόμβων και την απόφραξη των τριχοειδών αγγείων του αμφιβληστροειδή.
Υπολογίζεται ότι η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια οδηγεί στην τύφλωση 8.000 άτομα ετησίως στις ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο διαβήτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως νόσος της γλυκόζης του αίματος, αλλά και των λιπιδίων και της πίεσης. Επομένως, εκτός από τον τακτικό έλεγχο της γλυκόζης, είναι επιτακτικό να παρακολουθούνται η χοληστερίνη και η πίεση.
Φυσικά, η πρώτη και καλύτερη γραμμή άμυνας είναι ο έλεγχος της τιμής του σακχάρου στο αίμα. Είναι όμως σημαντικό τα διαβητικά άτομα με υπέρταση να ελέγχουν και την πίεσή τους.
Συμπερασματικά, φαίνεται ότι η λήψη ασπιρίνης, εκτός από την πρόληψη των καρδιαγγειακών επιπλοκών, προσφέρει και προστασία από τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com