Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Νεανικός διαβήτης: Η διατροφή που τον θεραπεύει

Νεανικός διαβήτης: Η διατροφή που τον θεραπεύει

Οι παχύσαρκοι έφηβοι με διαβήτη τύπου 2, μπορούν να θεραπευτούν βραχυπρόθεσμα ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες αλλά φτωχή σε υδατάνθρακες και θερμίδες.
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή της Βόρειας Καρολίνας επιχείρησαν να αξιολογήσουν την ικανότητα μιας κετογενικής δίαιτας (βασισμένης στην κατανάλωση πολύ μικρού αριθμού θερμίδων) να προκαλέσει την απώλεια βάρους, την ελάττωση της υπέρτασης και των επιπέδων σακχάρου, καθώς και την εξάρτηση από τα αντιδιαβητικά φάρμακα περίπου 20 παχύσαρκων διαβητικών ασθενών.
Οι ασθενείς κατανάλωναν περίπου 100 γραμμάρια πρωτεϊνών και λιγότερα από 30 γραμμάρια λίπους και υδατανθράκων ημερησίως, οι οποίες δεν τους απέδιδαν περισσότερες από 680-800 θερμίδες. Επιπλέον, συμπλήρωναν τη δίαιτά τους με οκτώ ποτήρια υγρών και συμπληρωμάτων νατρίου.
bigstock child body metabolic disorders 117529625
Τα μέσα ημερήσια επίπεδα σακχάρου στο αίμα των συμμετεχόντων έπεσαν από τα 162 mg/dL στα 100 εντός των τριών πρώτων ημερών δίαιτας. Έπειτα από την εθελοντική παύση της δίαιτας μετά από περίπου 60 ημέρες, οι συμμετέχοντες είχαν καταφέρει να χάσουν κατά μέσο όρο περίπου 12,5 κιλά ήτοι περίπου το 9,3% του συνολικού βάρους τους.
Έπειτα από την πάροδο δύο ετών, οι διαβητικοί εθελοντές είχαν καταφέρει να χάσουν περίπου το 5,4% του συνολικού σωματικού βάρους τους, όταν τα μέλη μιας ομάδας ελέγχου που είχαν ακολουθήσει μια συμβατική δίαιτα δεν είχαν ξεπεράσει το 3,7%.
Ευεργετικά ήταν και τα αποτελέσματα όσον αφορά την αρτηριακή πίεση των ασθενών, η οποία ελαττώθηκε σημαντικά, ενώ κανείς από τους ασθενείς δεν βίωσε παρενέργειες όπως ναυτία ή κράμπες.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com