Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ δεκαεπτά νέες ηλεκτροκίνητες ράμπες σε παραλίες για τα άτομα με αναπηρία


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώεας για τα ΑμεΑ, το Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε την τοποθέτηση δεκαεπτά νέων ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα σε αντίστοιχες παραλίες και την αναβάθμιση των δεκαοκτώ που υπάρχουν ήδη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ολιστικές παραλίες - Προσβάσιμος τουρισμός".

Η ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου των προσβάσιμων παραλιών, προέκυψε μετά τη θετική  ανταπόκριση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες, στις οποίες λειτουργούν οι συγκεκριμένες διατάξεις.

Σε συνεργασία με τους Δήμους, που αναλαμβάνουν και τη συντήρηση των συστημάτων, θα τοποθετηθούν δεκαεπτά επιπλέον διάδρομοι, οι οποίοι θα οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, προκειμένου τα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα και στο κολύμπι, δεδομένου ότι η θαλασσοθεραπεία είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αποκατάστασης ασθενών με αυτού του είδους τις αναπηρίες.

Οι νέες διατάξεις πρόκειται να τοποθετηθούν στις παραλίες:

Κινέτας, Ψάθας, Πόρτο Γερμενού, Νέας Περάμου, Σκάλας (Αγκιστρί), Αγ. Μαρίνας (Αίγινα), Καναλιού (Πόρος), Μεγαλοχωρίου-Βαθύ και Αγ. Νικολάου (Τροιζηνίας-Μεθάνων), Αγ. Πελαγίας (Κυθήρων), Βουλιαγμένης, Βούλας, Βάρκιζας, Πουνταζέζας (Λαυρεωτική), Πόρτο-Ράφτη, Αρτέμιδας, Αγ. Απόστολων (Ωρωπού).

Ευχόμαστε, τα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής να υλοποιηθούν το συντομότερο, αν είναι δυνατόν, μέχρι τις αρχές του φετινού καλοκαιριού καιν να μην γίνει το ίδιο με τις προηγούμενες ηλεκτροκίνητες ράμπες σε παραλίες που σαπίζουν.

Είναι λυπηρό σε μια χώρα που έχουν καταπατηθεί τα πάντα (εως τελευταίου βοτσάλου) να υπάρχει η οποιαδήποτε δικαιολογία από μια επίσημη αρχή για το οτι δεν μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση που έχει σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών! Θα έπρεπε το Υπουργείο Πολιτισμού να γνωρίζει πως η προσβασιμότητα (που κοντεύει να καταντήσει γραφική λέξη) είναι ίσως από τα σημαντικότερα κομμάτια του σύγχρονου Πολιτισμού!
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Κική Ψαρρά, και είμαι 90% τυφλή. Προτιμώ να κάνω κάτι μια φορά, παρά να το μετανιώνω δύο.  Σπουδάζω Ιστορία Τέχνης. Αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει απόλυτα είναι η «ελευθερία» γι αυτό επιλέγω να πω πάντα την άποψη μου. Βιβλία, Μουσική και Φίλοι. Ότι διαβάζω, ότι ακούω και ότι μοιράζομαι είναι, ο κόσμος μου. Εχω μάθει πως τα Όνειρα και η Πραγματοποίηση τους απέχουν τόσο, όσο αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεστομίσεις την λέξη θέληση. Πρόκληση μου, να πολεμώ τον ρατσισμό και τον φασισμό καθημερινά. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/kikipsara


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com