Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Συγκέντρωση τροφίμων και δράσεις για τη διασφάλιση της καλύτερης προσβασιμότητας ΑμεΑΔύο παράλληλες κοινωνικές δράσεις καταγράφονται στον προγραμματισμό του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, με στόχο τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη βοήθειας και τη βελτίωση, παράλληλα, της προσβασιμότητας όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Στο πρώτο σκέλος της προσπάθειας, τα μέλη της Ενωσης προσανατολίζονται στη συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες και την Κουζίνα αλληλεγγύης, η οποία προσφέρει φαγητό σε εκατοντάδες απόρους αλλά και σε παιδιά που στερούνται το πρωινό κολατσιό.

Το δεύτερο σκέλος της προσπάθειας, αντίστοιχα, έχει ως αποδέκτες όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες, που καθιστούν δύσκολη τη μετακίνησή τους. Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, θα τοποθετούνται αυτοκόλλητα πάνω στις σακούλες των καταστημάτων, τα οποία θα μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της βελτίωσης της καθημερινότητας όσων κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν αποσπώμενες ράμπες στις εισόδους καταστημάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και ειδικά ενημερωτικά αυτοκόλλητα στις προθήκες τους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Τσέλιος αναφέρει ότι ουσιαστικός στόχος των προσπαθειών είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και παράλληλα να δημιουργηθούν και άλλες ράμπες πρόσβασης στην πόλη, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες.Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com