Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Σάλος με Ρώσο δημοσιογράφο που προτείνει την ευθανασία των ατόμων με αναπηρία

handicapped


Σάλο έχει προκαλέσει στη Ρωσία δημοσίευμα που προτείνει την θανάτωση των ατόμων με αναπηρία και την απαγόρευσή τους να κάνουν παιδιά.
Ο δημοσιογράφος Yevgeniy Arsyukhin δημοσίευσε άρθρο στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, με το οποίο ασκεί κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι με αναπηρίες σήμερα. Κατά τον ίδιο, η κοινωνία έχει γίνει πιο προστατευτική απέναντι σε αυτά τα άτομα με το πέρασμα των αιώνων, γεγονός που ο ίδιος όχι μόνο δεν επικροτεί, αλλά καταδικάζει.
«Η αποστροφή απέναντι στην ασχήμια, την ασθένεια και τον θάνατο είναι έμφυτη χάρη στην εξέλιξη και την φυσική επιλογή», ανέφερε ο Ρώσος δημοσιογράφος, προτείνοντας ότι «οι ελαττωματικοί άνθρωποι δεν θα πρέπει να κάνουν απογόνους, είναι καλύτερο να πεθαίνουν κατ’ ευθείαν».
«Και δεν θα πρέπει ποτέ να επιτρέπουμε στους ανάπηρους να φτάνουν στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας», πρόσθεσε.
Το όραμα του Arsyukhin για ένα σύγχρονο Καιάδα θυμίζει αρκετά την ναζιστική ευγονική, δηλαδή τη στείρωση και την ευθανασία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θεωρούνταν απειλή για την «Άρυα φυλή». Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν οι αδύναμοι διανοητικά και σωματικά, οι ομοφυλόφιλοι και τα άτομα με ψυχικές ασθένειες.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε την περίοδο που ο Nick Vujicic, ένας άνδρας που γεννήθηκε με μια μορφή φωκομέλειας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο, είχε επισκεφτεί τη Ρωσία.
Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις στη Ρωσία, με μια μπλόγκερ ονόματι Kristina Potupchik να έχει δημιουργήσει σελίδα συγκέντρωσης υπογραφών για την απόσυρση του Arsyukhin από την θέση του αρχισυντάκτη στο ραδιοφωνικό σταθμό που ελέγχει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com