Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Λαμπαδηδρόμος Σύρος -ανάπηρος πολέμου- αθλητής! Μια συγκλονιστική ιστορία ζωής

Λαμπαδηδρόμος Σύρος -ανάπηρος πολέμου- αθλητής! Μια συγκλονιστική ιστορία ζωής

Ενας Σύρος πρόσφυγας αθλητής, ανάπηρος πολέμου βρήκε ασφαλή "φωλιά" στην Ελλάδα και θα μετάσχει ως λαμπαδηδρόμος στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Ibrahim Al Hussein, 27χρόνων κολυμβητής είδε τα όνειρά του για μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες να κατακρημνίζονται από τον πόλεμο και τον τραυματισμό του.  Εχει πρόσθετο πόδι και τον βοήθησε σε αυτό ένας γιατρός εθελοντής. Θα τρέξει με την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα τη Μεγάλη Τρίτη.
"Είναι τιμή μου! Ενα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα, έγινε πραγματικότητα", αναφέρει με δηλώσεις του στο σάιτ των Ηνωμένων Εθνών.
Εφτασε στη Σάμο το 2014 και έπειτα στην Αθήνα. Επίσης, παίζει μπάσκετ με την ομάδα του Αμαρουσίου στο μπάσκετ με καρότσι. Αυτός και τα 13 αδέλφια του έμαθαν να κολυμπούν υπό τις οδηγίες του πατέρα τους, που είναι προπονητής κολύμβησης.


Ο Ibrahim ζούσε δίπλα στον Ευφράτη. Ανέβαινε στη γέφυρα... βουτούσε και κολυμπούσε. Μέχρι που η αγαπημένη του γέφυρα βομβαρδίστηκε. Μέχρι που βγήκε να σώσει ένα φίλο του από τους βομβαρδισμούς κι έχασε το αριστερό του πόδι από βόμβα.
"Αν ασχοληθώ με το παρελθόν θα με κρατήσει πίσω. Κοιτάζω μόνο μπροστά" λέει ο Σύρος αθλητής. Ο Ibrahim με τη βοήθεια της προπονήτριάς του, Ελένης Κοκκίνου έμαθε να ισορροπεί στο νερό και πλέον καλύπτει τα 50μ. σε ελεύθερο στυλ σε 28 δεύτερα.
«Ο 27χρονος Ibrahim Al Hussein, Σύρος αναγνωρισμένος πρόσφυγας αθλητής, είναι ο Λαμπαδηδρόμος που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στις 19.20.
Ο κ. Al Hussein έχει αθλητικό υπόβαθρο, με συμμετοχές και διακρίσεις στην κολύμβηση και στο τζούντο στη Συρία. Στην Ελλάδα βρίσκεται από το 2014. Είναι μέλος της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο) και παράλληλα, προπονείται στην κολύμβηση με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων “Πρωτοπόροι”, το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ALMA"», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com