Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Επαναστατική θεραπεία κατά της οξείας ηπατίτιδας C
Ο συνδυασμός των δραστικών ουσιών sofosbuvir και ledipasvir είναι ικανός να πετύχει ίαση της οξείας ηπατίτιδας C, και μάλιστα μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Ο Δρ Χάινερ Βεντεμάγιερ της Ιατρικής Σχολής του Αννοβέρου της Γερμανίας, παρουσίασε τα αποτελέσματα μικρή πιλοτικής μελέτης σε δείγμα 20 ασθενών.
Δεδομένου του υψηλού κόστους της θεραπείας (που κανονικά είναι διάρκειας 12 εβδομάδων) και των σχετικών παρενεργειών, οι Γερμανοί ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο ο ίδιος φαρμακευτικός συνδυασμός θα ήταν αποτελεσματικός στην οξεία ηπατίτιδα C σε πολύ συντομότερο χρόνο, πράγμα που φαίνεται πως ισχύει.
Δώδεκα εβδομάδες αφότου είχε ολοκληρωθεί η θεραπεία των έξι εβδομάδων, όλοι οι ασθενείς παρέμεναν χωρίς ανιχνεύσιμα επίπεδα του ιού της ηπατίτιδας C στον οργανισμό τους.
Η συχνότερη παρενέργεια της θεραπείας ήταν το αίσθημα κόπωσης στο 30% των ασθενών.
Σύμφωνα με τον Δρ Βεντεμάγιερ, ακολουθήσουν νέες κλινικές δοκιμές σε περισσότερους ασθενείς για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα της πιλοτικής μελέτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο συνδυασμός sofosbuvir και ledipasvir είναι μια από τις επιλογές για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C.
Όσοι μολύνονται με τον ιό της ηπατίτιδας C, συνήθως αναπτύσσουν οξεία ηπατίτιδα, η οποία θεραπεύεται μόνη της στο 10% έως 50% των ατόμων. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι σπάνια και η ασθένεια συχνά περνά απαρατήρητη, ωσότου οι ασθενείς έχουν πλέον σοβαρή ηπατική βλάβη.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com