Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Τι ζητούν οι γονείς παιδιών με σύνδρομο Down από τους δασκάλους τους


Είτε είναι η πρώτη μέρα που το παιδί σας πάει στο σχολείο, είτε είναι μια οποιαδήποτε μέρα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αυτό που εύχονται όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους είναι να έχουν μια καλή μέρα εκεί, να μαθαίνουν καινούρια πράγματα και να νιώθουν ότι τα αγαπούν.

Αυτό όμως εξαρτάται και από τους δασκάλους. Καλό είναι λοιπόν, οι δάσκαλοι να κατανοούν και να "γνωρίζουν" τα παιδιά που διδάσκουν.

Ρωτήσαμε λοιπόν γονείς με παιδιά που έχουν σύνδρομο Down τι θα εύχονταν να ήξεραν οι δάσκαλοί τους για τα παιδιά τους.

Οι απαντήσεις δεν ξαφνιάζουν. Εύχονται ότι και οι περισσότεροι γονείς.

Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και αυτά που πάσχουν από σύνδρομο Down χρειάζονται ενθάρρυνση και επιβράβευση. Θέλουν να νιώθουν ασφαλή, ότι τα αγαπούν και ότι τα αποδέχονται.

Κάποιες φορές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκφραστούν ή έχουν δικό τους τρόπο να κάνουν κάποια πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ικανότητες.

Μαθαίνουν με παραδείγματα και παρατηρώντας. Νιώθουν περήφανα ότι συμμετέχουν σε δραστηριότητες και όταν προσφέρουν βοήθεια. Έχουν όνειρα και ελπίδες όπως κάθε παιδί.

Συνοψίζοντας, ας κρατήσουμε τα λόγια μιας μητέρας με παιδί με σύνδρομο Down, της Cindy Oliver Hill:

"Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούν να κάνουν. Τα παιδιά με σύνδρομο Down είναι όπως όλα τα άλλα παιδιά - ξεχωριστά με το δικό τους τρόπο".

Ή την ευχή μιας άλλης μητέρας, της Erica Ramsey για την κόρη της:

"Δώστε της φτερά και βοηθήστε την να πετάξει!"

To άρθρο αυτό το έγραψα εγώ(ελεύθερη μετάφραση αποσπάσματος άρθρου στο themighty.com). Λέγομαι Κώστας Αντονώπουλος και είμαι πατέρας ενός κοριτσιού με Σύνδρομο DOWN  το οποίο το μεγαλώνω μόνος μου. Τα πράγματα που βλέπω γύρω μου τα αντιλαμβάνομαι όπως ο καθένας μας με τον τρόπο του. Κοινωνιολόγος  γαρ νομίζω ότι αναλύω τα δρώμενα λίγο παραπάνω αλλά νομίζω ότι εκεί είναι όλο το fun. Να δεις μέχρι που μπορεί να φτάσει το μυαλό σου και μέχρι ποιο σημείο συμφωνείς ή διαφωνείς με τους γύρω σου. Πάντα μέσα από συμβάντα της ζωής με κύριους πρωταγωνιστές τους γύρω μου. Ένα τεστ αντοχής γι αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/kostasantΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com