Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Μπορεί η εξέλιξη της τεχνολογίας να υπερβεί την αναπηρία?Νέα εργαλεία στο Facebook βοηθούν τους τυφλούς να βλέπουν φωτογραφίες!
Η περιήγηση στο κοινωνικό δίκτυο γίνεται πιο εύκολη για τους ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους, ενσωματώνοντας νέα χρήσιμα εργαλεία.
Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, θα διαβάζει αυτόματα στους χρήστες την περιγραφή μιας φωτογραφίας. Το κοινωνικό δίκτυο είναι πλέον ικανό να «καταλαβαίνει» τις φωτογραφίες σκανάροντάς τις και είναι σε θέση να αναγνωρίσει αν περιέχουν πράγματα όπως φαγητό, δέντρα ή ανθρώπους. Έτσι στη συνέχεια θα μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενό τους σε χρήστες με smartphones που έχουν ενεργοποιήσει τη ρύθμιση ανάγνωσης οθόνης. Μια φωνή θα ενημερώνει τους χρήστες για το τι εμφανίζεται στην κάθε φωτογραφία είτε ενός φίλου του, είτε μιας σελίδας.
Πριν από αυτό, το Facebook ενημέρωνε τους χρήστες με προβλήματα όρασης για το τι υπάρχει στο κοινωνικό δίκτυο, αναφέροντας το όνομα κάποιου που έκανε τη δημοσίευση, και στη συνέχεια λέγοντας τι ανέβασε αυτός, αναφέροντας για παράδειγμα τη λέξη «φωτογραφία». Τώρα, αντί για σκέτη τη λέξη «φωτογραφία», θα περιγράφει τι απεικονίζει αυτή η εικόνα, ώστε να καταλαβαίνει ο χρήστης τι περίπου έχει αναρτηθεί. Για παράδειγμα θα λέει: «Η εικόνα περιλαμβάνει: Δύο ανθρώπους, χαμόγελα, γυαλιά ηλίου, ουρανό, εξοχή, νερό» για μια εικόνα με ένα ζευγάρι στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το Facebook, περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια φωτογραφίες μοιράζονται κάθε μέρα στα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου και του Instagram και υπάρχουν περίπου 39 εκατομμύρια χρήστες που είναι τυφλοί και 246 εκατομμύρια που έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης. Έρευνες έδειξαν ότι πολλοί τυφλοί χρήστες συχνά αισθάνονται αποκλεισμένοι από συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα τα οποία κατακλύζονται από φωτογραφίες και βίντεο.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια μια τεχνολογία για την αναγνώριση των φωτογραφιών και τώρα προχωράει ένα βήμα παρακάτω «διαβάζοντας» καλύτερα το περιεχόμενό τους και περιγράφοντάς το στους χρήστες με προβλήματα όρασης. Το Facebook δουλεύει πάνω σε αυτή τη νέα ρύθμιση τους τελευταίους 10 μήνες.
Η τεχνολογία είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά αναγνωρίζει περίπου 100 σχέδια και εικόνες όπως μωρά, γένια, βουνά, χαμόγελα και selfies με ακρίβεια περίπου 80%. Το κοινωνικό δίκτυο, ωστόσο, σκοπεύει να προσθέσει κι άλλα σχέδια και να εμπλουτιστεί παρέχοντας ένα πιο χρήσιμο εργαλείο στους χρήστες.
facebook1

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com