Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Ο διαβήτης τύπου 2 σε νεαρή ηλικία αυξάνει τα ποσοστά θνησιμότηταςΟ διαβήτης τύπου 2 σε νεαρή ηλικία αυξάνει τα ποσοστά θνησιμότητας
Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται πλέον σε μικρότερες ηλικίες, γεγονός που έχει θορυβήσει τους επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη, ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2 οι οποίοι διαγνώστηκαν σε ηλικίες από 15-30 ετών παρουσίασαν σοβαρή λευκωματουρία, δηλαδή νεφροπάθεια καθώς και νευροπάθεια αλλά λιγότερο κλινικά εμφανείς μακροαγγειακές επιπλοκές.
AdTech Ad
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ηλικία θανάτου τους ήταν πολύ μικρότερη, σχεδόν κατά 15 έτη σε σύγκριση με εκείνους τους ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί σε μεγαλύτερες ηλικίες με Διαβήτη Τύπου 2, δηλαδή από 40 έως 50 ετών.
Σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο “Diabetes Care”, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα ζευγάρι ομάδων σύγκρισης με συνολικό αριθμό 1.416 ασθενών με διαβήτη, από το σύνολο των 15.238 ασθενών που παρακολουθήθηκαν.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι ασθενείς που διαγνώστηκαν σε μικρότερη ηλικία με Διαβήτη Τύπου 2, είχαν δυστυχώς το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε οποιαδήποτε ηλικία της ζωής τους, από τους ασθενείς αυτούς που διαγνώστηκαν σε μεγαλύτερες ηλικίες.


Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com