Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Δίχως έλεγχο οι ειδικές θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ!!!

7


«Απελπιστική» είναι η κατάσταση με την κατάληψη των ειδικών θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι Σύλλογοι.
«Η καθημερινότητά μας είναι τραγική. Οι θέσεις καταλαμβάνονται καθημερινά από ασυνείδητους πολίτες. Και επιπλέον ακόμη και καταγγελία να κάνω, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», λέει  η Βάσω Μαράκα πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η ίδια επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα των οδοντίατρό της και η θέση στάθμευσης είναι κατειλημμένη. «Δεν μπορείς να ξεκινάς με αναπηρικό αμαξίδιο και να μην ξέρεις εάν θα φτάσεις στον προορισμό σου και αν τελικά θα σου επιτρέψει η διάθεση του καθενός και η αδιαφορία της Πολιτείας να εξυπηρετηθείς», εξηγεί η ίδια.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή σε όλους τους Δήμους και ζητά τον προληπτικό έλεγχο των ειδικών θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται για τα ΑμεΑ. Η ίδια επιστολή θα αποσταλεί και στη Διεύθυνση Τροχαίας.

Η επιστολή της Πανελλήνας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
«Με αφορμή την επαναλειτουργία του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο λυπηρό φαινόμενο της κατάληψης των (ελαχίστων) θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ από ασυνείδητους οδηγούς. Οι τοπικές και οι δημόσιες αρχές, καθώς και οι συμπολίτες πρέπει να αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και σεβασμό τις ιδιαιτερότητες των ΑμεΑ.
Είναι σημαντικό να βελτιωθούν οι συνθήκες πρόσβασης των ΑμεΑ σε χώρους εμπορικούς, αναψυχής, σε δημόσιες υπηρεσίες κτλ ώστε τα ΑμεΑ να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες, και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Θα θέλαμε να φροντίσετε όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης καθώς και ειδικές ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ, να υπάρχει ορατή οριοθέτηση, ώστε τόσο τα ΑμεΑ, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες να μπορούν εύκολα να τις εντοπίζουν.
Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από το θέση στάθμευσης για να χρησιμοποιηθεί αναπηρικό αμαξίδιο κατά την έξοδο και είσοδο του ατόμου από/στο όχημα. Η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να επιτηρεί αυτές τις υποδομές, ώστε να γίνεται χρήση μόνο από τα ενδεδειγμένα άτομα. Μια κοινωνία δείχνει το επίπεδο παιδείας και πολιτισμού της από τον τρόπο που φέρεται στους λιγότερο ευνοούμενους πολίτες.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com