Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Νερό και καρδιακή προσβολή: Πόσα ποτήρια την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο

Νερό και καρδιακή προσβολή: Πόσα ποτήρια την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο
Το νερό συμβάλλει σημαντικά στη ζωή και την αναπαραγωγή των κυττάρων. Μεταφέρει τις θρεπτικές και απομακρύνει τις βλαβερές και άχρηστες ουσίες από το σώμα.
Η αφυδάτωση του οργανισμού αυξάνει το αίσθημα κόπωσης και μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης, εμποδίζει την καλή λειτουργία των νεφρών και δυσχεραίνει την πέψη των τροφών.
AdTech Ad
Αντιθέτως, τα ικανοποιητικά επίπεδα νερού χαρίζουν λαμπερό και ελαστικό δέρμα, διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος και συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της δίαιτας.
Ένα άλλο σημαντικό όφελος από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, είναι η μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς συμβάλλει στην αποτροπή δημιουργίας θρόμβων.
bigstock Heart Attack 84368270
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Loma Linda της Καλιφόρνια ανακάλυψαν πως τα άτομα που έπιναν τουλάχιστον πέντε ποτήρια νερό ημερησίως είχαν λιγότερες πιθανότητες να αποβιώσουν εξαιτίας καρδιακού νοσήματος συγκριτικά με εκείνα που έπιναν δύο ή λιγότερα ποτήρια νερό.
Αντιθέτως, όσοι έπιναν άλλα υγρά (όπως καφέ, τσάι, χυμούς, γάλα και αλκοολούχα ποτά) είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν λόγω καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν μικρές ποσότητες. Μάλιστα στις γυναίκες ο κίνδυνος θανάτου ήταν διπλάσιος.
Οι επιστήμονες άντλησαν στοιχεία από δημογραφική έρευνα που μελετούσε τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Καλιφόρνια το έτος 1976.
Επιλέχθηκαν τα ερωτηματολόγια 8.280 ανδρών και 12.017 γυναικών ηλικίας 38 ετών τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα τέθηκαν υπό παρακολούθηση για έξι χρόνια. Σημειωτέον ότι 246 από αυτούς απεβίωσαν εξαιτίας καρδιακών ασθενειών κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εξετάζοντας το δείγμα βάσει του φύλου, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από πέντε ποτήρια νερό ημερησίως είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν λόγω καρδιακής προσβολής κατά την περίοδο της μελέτης συγκριτικά με όσες έπιναν μικρότερη ποσότητα νερού. Στους άνδρες ο κίνδυνος ήταν μειωμένος κατά 54%.
Αναφορικά με την κατανάλωση άλλων υγρών ο κίνδυνος για τις γυναίκες που έπιναν μεγάλες ποσότητες ήταν ακριβώς διπλάσιος, ενώ για τους άνδρες περιοριζόταν μόνο στο 46%.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού βοηθά στην αποφυγή της συμπύκνωσης του αίματος και κατ' επέκταση και στη μείωση του κινδύνου δημιουργίας θρόμβων.Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/343653-nero-kai-kardiaki-prosvoli-posa-potiria-tin-imera-meionoun-ton-kindyno#ixzz49eMpi0rkΘες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com