Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Εφαρμογή: βρείτε όλα τα διαθέσιμα ραντεβού με γιατρούς ΕΟΠΥΥ

eopyy


Συχνά ακούμε ιστορίες πολιτών και ασφαλισμένων οι οποίοι πασχίζουν να βρουν έναν διαθέσιμο συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ. Είναι σύνηθες φαινόμενο να καλούν οι ασφαλισμένοι έναν γιατρό ακόμα και στις αρχές του μήνα, αλλά αυτός να ισχυρίζεται ότι έχει εξαντλήσει το όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων.
Σύμφωνα με καταγγελίες, η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών οδήγησε πολλούς ιατρούς να εκμεταλλευτούν το γεγονός και συχνά να κλείνουν ραντεβού επί πληρωμή, ενώ έχουν στην πραγματικότητα αρκετά κενά στις δωρεάν επισκέψεις τους.
Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σε έγγραφο που εστάλη στους συμβεβλημένους ιατρούς τον περασμένο Μάιο, το 90% των καταγγελιών που είχαν έως τότε κατατεθεί στον Οργανισμό, αφορούσαν την εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν επισκέψεων.
Οι εξηγήσεις των ιατρών κρίθηκαν τότε, » μη επαρκείς», καθώς η πλειοψηφία αυτών έκανε λόγο για «έλλειψη χρόνου», αν και είναι ξεκάθαρο ότι κάθε συμβεβλημένος ιατρός έχει υποχρέωση να ενημερώνει το σχετικό σύστημα ραντεβού με τις προγραμματισμένες του επισκέψεις. Η μη ορθή καταχώρηση εκ μέρους του γιατρού δίνει στον ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ τη δυνατότητα διακοπής συνεργασίας.
Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει online εφαρμογή, στην οποία μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο τα διαθέσιμα ραντεβού κάθε συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ ιατρού. Μπορείτε να τη βρείτε, εδώ.
Στην εφαρμογή, οι πολίτες μπορούν να δουν ποιοι γιατροί, ανά ειδικότητα και ανά περιοχή, έχουν διαθέσιμα ραντεβού και πόσα είναι αυτά, καθώς και άλλες πληροφορίες, όπως το τηλέφωνο και η διεύθυνσή τους (με προβολή σε χάρτη, για ευκολότερο εντοπισμό).
Εφαρμογή: βρείτε όλα τα διαθέσιμα ραντεβού με γιατρούς ΕΟΠΥΥ
Παράδειγμα από την εφαρμογή, με τη διαθεσιμότητα παθολόγων στην Αττική, για το μήνα Μάιο


Σε περίπτωση που πολίτης εντοπίσει αναντιστοιχία ανάμεσα στα αναφερόμενα ως διαθέσιμα ραντεβού και τα πραγματικά διαθέσιμα, έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την παρατυπία.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com