Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Ανέπτυξαν φάρμακο που αντιστρέφει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης

Ανέπτυξαν φάρμακο που αντιστρέφει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης στο Όρεγκον πραγματοποίησαν ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, πετυχαίνοντας να αντιστρέψουν τα συμπτώματα της νόσου.
AdTech Ad
Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Biochimica et Biophysica Acta Molecular Basis of Disease», η λύση βρίσκεται σε ένα φάρμακο που προς το παρόν φέρει την ονομασία MitoQ, σχεδιάστηκε πριν από περίπου είκοσι χρόνια και δρα όπως τα αντιοξειδωτικά.
«Προφανώς το MitoQ εισέρχεται γρήγορα στα μιτοχόνδρια των νευρώνων, απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει το οξειδωτικό στρες που παράγει η αυξημένη φλεγμονή και διατηρεί ή ενισχύει την ενέργεια των νευρώνων στα κύτταρα που έχουν επηρεαστεί», εξηγεί η ερευνητική ομάδα.
Μέχρι στιγμής το φάρμακο έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους και συγκεκριμένα αύξηση στη δραστηριότητα των νευρώνων και μείωση στους δείκτες της φλεγμονής και της απομυελίνωσης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν η δράση του αποδειχθεί πραγματικά αποτελεσματική και ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό, θα φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτές οι ασθένειες.


Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com