Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Πηγή αισιοδοξίας:Ο άνδρας που έχασε τα άκρα και το πρόσωπό του χαμογελά ξανά στη ζωή!!!-

3
Από ένα απλό κρύωμα ανατράπηκε η ζωή του – Δείτε τις φωτογραφίες
Τα τρία άκρα του και το μισό πρόσωπό του έχασε ο εικονιζόμενος Alex Lewis εξαιτίας μιας λοίμωξης που είχε ως αποτέλεσμα να χάνεται η σάρκα του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα κοινό κρυολόγημα πυροδότησε λοίμωξη στρεπτόκοκκου Α, σηψαιμία και σύνδρομο τοξικού σοκ.
Οι γιατροί του έδωσαν τότε ποσοστό επιβίωσης… 3% αλλά ο 35χρονος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, διέψευσε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε εντυπωσιακή ανάρρωση.
Τα τελευταία δύο χρόνια υποβλήθηκε σε αμέτρητες χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του προσώπου του και έμαθε πώς να περπατά με προσθετικά μέλη.
Η ιστορία του είναι το αντικείμενο ντοκιμαντέρ στο βρετανικό Channel 4 που αναδεικνύει τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητά του το διάστημα αυτό που δοκιμάζεται.
Εκτός από τις επιπτώσεις στο σώμα του, το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως και στο συναισθηματικό κομμάτι της δοκιμασίας, όπως τον τρόπο με τον οποίο ο γιος του Alex δυσκολεύτηκε να συμφιλιωθεί με την τεράστια αλλαγή στην εμφάνιση του μπαμπά του.
Το σοκ για τον 3χρονο τότε Sam ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσε πια να πλησιάσει και να φιλήσει τον μπαμπά του, από τον τρόμο που του προκαλούσε η εικόνα του παραμορφωμένου του προσώπου.
Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «The Extraordinary Case of Alex Lewis», παρακολουθεί την οικογένεια που προσπαθεί να ξαναβρει τη ζωή της και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της, όπως αυτή του Lewis με τη σύντροφό του Lucy.
«Θέλω ο γιος μου να είναι περήφανος για μένα και να νιώθει καλά με ό,τι κάνει. Δεν έχεις ιδέα τι θα σου φέρει η ζωή και πρέπει να το αντιμετωπίσεις όπως σου έρχεται. Δεν θέλω να αγχώνεται για τα μικροπράγματα», δηλώνει.
Ο εφιάλτης του άρχισε τον Νοέμβριο του 2013 όταν από ένα κρυολόγημα οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε στρεπτόκοκκο. Συνήθως τα βακτήρια αποβάλλονται από το σώμα αλλά στην περίπτωση του Alex εμφανίστηκε σηψαιμία και τοξικό σοκ. Τα ζωτικά όργανά του κατέρρευσαν και για μία εβδομάδα ήταν σε κώμα. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα πόδια του πάνω από τα γόνατα και το αριστερό του χέρι ενώ έχασε και μέρος της μύτης του, τα χείλη του και υποβλήθηκε σε επέμβαση 16 ωρών για την επανόρθωση του χεριού του, ώστε να το σώσει.
Η εκπομπή παρακολουθεί την πορεία αποκατάστασης κατά την οποία ο Alex υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του προσώπου του αλλά έμαθε και να περπατά με προσθετικά μέλη.
«Ο κόσμος έβλεπε πως έχανα μέρη του σώματός μου αλλά αυτό που δεν μπορούσε να δει είναι η επίπτωση που είχαν όλα αυτά στην οικογενειακή μου ζωή», εξηγεί.
«Το πιο δύσκολο είναι όταν βλέπω τον Sam από το παράθυρο να παίζει στον κήπο κι εγώ δεν μπορώ να βγω να παίξω μαζί του», προσθέτει.
Παρά τις δυσκολίες που πέρασε η σχέση τους, ο Alex πιστεύει πως είναι ο Sam αυτός που τον βοήθησε στις πιο σκοτεινές στιγμές του.
«Με τον τρόπο του ήταν η ‘κόλλα’ που μας κράτησε ενωμένους, είναι πολύ πιο σημαντικός απ’ όσο ποτέ θα καταλάβει», εξηγεί.
Παρά τη δοκιμασία του ο Lewis δηλώνει πιο χαρούμενος από ποτέ και περιγράφει την τελευταία διετία ως την πιο τραγική αλλά και την πιο εκπληκτική περίοδο της ζωής του. «Η ζωή μας ήρθε τα πάνω- κάτω αλλά για μένα όλα έγιναν πολύ ξεκάθαρα. Βίωσα τη ζωή και το θάνατο και είμαι πολύ τυχερός που είμαι εδώ. Νιώθω πιο δυνατός και κάθε μέρα όλα γίνονται πιο εύκολα», λέει.


bug6
bug5
bug4
bug2

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com