Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Ποια διατροφή προλαμβάνει έμφραγμα και εγκεφαλικό

Ποια διατροφή προλαμβάνει έμφραγμα και εγκεφαλικό

Οι άνθρωποι που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής με έμφαση στη σωστή διατροφή, είναι καλύτερα προστατευμένοι από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Εκτός από τις συστάσεις όμως για την αποφυγή τροφών που επιβαρύνουν την υγεία, οι επιστήμονες προτρέπουν να δίνεται έμφαση στην κατανάλωση υγιεινών τροφίμων.
Νεοζηλανδοί ερευνητές στο Νοσοκομείο του Όκλαντ με επικεφαλής Δρ Ραλφ Στιούαρτ μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερους από 15.000 ανθρώπους από 39 χώρες, οι οποίοι είχαν απαντήσει σε ερωτηματολόγιο κατά την ένταξή τους σε κλινική μελέτη για τη δραστική ουσία νταραπλαντίμπη. Όλοι είχαν σταθερή καρδιακή νόσο και ήταν κατά μέσο όρο 67 ετών.
Οι συμμετέχοντες είχαν ερωτηθεί για το πόσες φορές την εβδομάδα έτρωγαν τροφές, όπως κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής άλεσης ή ραφιναρισμένα δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, γλυκά, επιδόρπια, αναψυκτικά με ζάχαρη, τηγανητά και αλκοόλ.
bigstock Heart Attack Or Cardiac Arrest 123895799
Μετά από τέσσερα χρόνια ιατρικής παρακολούθησης του δείγματος, το 7% όσων είχαν υψηλό σκορ τήρησης της μεσογειακής διατροφής είχε υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με το 11% αυτών που είχαν την ελάχιστη συμμόρφωση σ’ ένα πλάνο υγιεινής διατροφής.
«Παραδοσιακά, οι διατροφικές συστάσεις ρίχνουν περισσότερο βάρος στην αποφυγή των ανθυγιεινών τροφών, αλλά αν θέλουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για την υγεία μας θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στα υγιεινά τρόφιμα. Η έλλειψη υγιεινών επιλογών στην διατροφή δημιουργεί το πρόβλημα και όχι η κατανάλωση ανθυγιεινών ειδών» σχολιάζει ο Δρ Στιούαρτ.
Διευκρινίζει πάντως ότι τα ανθυγιεινά τρόφιμα ευθύνονται για παχυσαρκία η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακά προβλήματα.
Ο Δρ Στούαρτ ξεκαθαρίζει ότι σε καμιά περίπτωση η μελέτη δεν σημαίνει ότι όποιος τρώει πολλές υγιεινές τροφές μπορεί παράλληλα να καταναλώνει ανεξέλεγκτα ανθυγιεινά τρόφιμα.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο European Heart Journal.Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com