Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Το παιχνίδι που λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στην άνοια

Το παιχνίδι που λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στην άνοια

Στη δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού για smartphones που θα βοηθήσει στη μάχη κατά της άνοιας και στην κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου προχώρησαν οι ερευνητές.
Το Sea Hero Quest είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας στο οποίο οι παίκτες ελέγχουν τα πλοία στη μάχη κατά των εχθρών και έχει ως στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη πηγή δεδομένων στον κόσμο σχετικά με τη χωρική συνειδητοποίηση των ανθρώπων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανόηση του πώς οι άνθρωποι περιηγούνται στο περιβάλλον, είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο στον τομέα της έρευνας για την άνοια.
Το παιχνίδι, έργο επιστημόνων από το University College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο East Anglia, την Deutsche Telekom και έναν σχεδιαστή παιχνιδιών, αντιπροσωπεύει μια έρευνα χωρίς προηγούμενο, σύμφωνα με την Hilary Evans, επικεφαλής της έρευνας για το Αλτσχάιμερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
sea hero quest
Το Sea Hero Quest θα είναι δωρεάν για iOS και Android τηλέφωνα, και οι παίκτες θα καλούνται μεταξύ άλλων να βρουν τα κομμάτια που λείπουν από ένα χάρτη. Το παιχνίδι είναι γενικά απλό, αλλά οι προγραμματιστές λένε ότι κάθε δευτερόλεπτο προσθέτει στα ανώνυμα σύνολα δεδομένων μια εικόνα για το πώς ανταποκρίνεται ο άνθρωπος στο περιβάλλον του.
Οι μελέτες στον συγκεκριμένο τομέα είναι δύσκολες και απαιτούν επίπονη έρευνα. Οι προγραμματιστές του Sea Hero Quest ελπίζουν ότι το παιχνίδι θα έχει χιλιάδες παίκτες και ότι μόλις δύο λεπτά παιχνιδιού θα ισοδυναμούν με πέντε ώρες παραδοσιακής έρευνας.
Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας είναι η απώλεια της χωρικής συνειδητοποίησης και έτσι, όταν θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια της νόσου, αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμησή της, υποστηρίζουν οι ερευνητές.


Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com