Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΛΕΞΕΙΣ-Panama Papers, στη δημοσιότητα τα ονόματα των Ελλήνων


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, τη λίστα των Panama Papers έχουν θέσει επι τάπητος και διερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι χτυπούν σε τρία επίπεδα

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) τη βάση δεδομένων με τις υπερπόντιες εταιρείες που είχε συστήσει η νομική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca και τους μετόχους και δικαιούχους που βρίσκονται πίσω από αυτές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κατάλογος περιλαμβάνει 223 εταιρείες και 400 δικαιούχους που συνδέονται άμεσα με την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ονόματα επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και ποδοσφαιριστών, καθώς και δικηγόρων που συνδέονται με αυτούς και τις εταιρείες τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι παράνομη η σύσταση μιας offshore εταιρείας ή καταπιστεύματος. Η σύσταση μιας τέτοιας εταιρείας και η περίληψή της όπως και των μετόχων της στα λεγόμενα «Αρχεία του Παναμά» δεν σημαίνει ότι τα άτομα που συνδέονται με αυτήν έχουν διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη ή ότι έχουν παραβεί τον νόμο.

Ελληνες και αλλοδαποί δικαιούχοι offshore εταιρειών μπορεί να συνδέονται και με άλλη χώρα και όχι με τη χώρα καταγωγής τους, στην περίπτωση που έχουν δώσει στοιχεία διεύθυνσης σε άλλη χώρα. Στη βάση δεδομένων περιλαμβάνονται το όνομα των offshore εταιρειών, οι μέτοχοι και δικαιούχοι τους, τα στοιχεία της διεύθυνσής τους και οι νομικοί εκπρόσωποί τους που συνδέονται με την εταιρεία. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένες συναλλαγές που έχουν διενεργήσει.

Συνολικά η βάση δεδομένων, η οποία είναι προσβάσιμη από το κοινό στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:https://offshoreleaks.icij.org/, περιλαμβάνει περισσότερες από 200.000 offshore εταιρείες που είχε συστήσει η νομική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca. Κάθε πολίτης μπορεί να ερευνήσει τη βάση δεδομένων αλλά και να «κατεβάσει» στον υπολογιστή του τα στοιχεία που έχει καταστήσει δημόσια η ICIJ.

Τη λίστα των Panama Papers , σύμφωνα με το capital.gr έχουν θέσει επι τάπητος και διερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι χτυπούν σε τρία επίπεδα:

-Με νυχτερινές – οχι μόνον βέβαια- εφόδους σε βίλες των νοτίων προαστίων και εταιρικά γραφεία του κέντρου της Αθήνας, από τις οποίες κατάσχεσαν σημαντικά έγγραφα και σκληρούς δίσκους υπολογιστών.

-Με αιτήματα δικαστικής συνδρομής, πέραν του Παναμά (ο οποίος ως γνωστόν ακόμα κι όταν απαντά θετικά καθυστερεί υπερβολικά) και προς Ελβετία και Κύπρο που συμπληρώνουν το τρίγωνο της αμαρτίας στην εμπλοκή Ελλήνων σε κυκλώματα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

-Με -κατ αρχήν- κλήση αυτών των προσώπων για εξηγήσεις ως υπόπτων για δυο παραπάνω αδικήματα, όπου θα μπορούν να έχουν την επιλογή της αυτόβουλης πληρωμής τυχόν οφειλομένων ή την άσκηση ποινικών κακουργηματικών διώξεων.

Η αποκάλυψη των «Αρχείων του Παναμά» προκαλεί παγκόσμια αίσθηση από τις αρχές Απριλίου, οπότε και είχαν πρωτοδημοσιευτεί, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται τα ονόματα πολλών πρώην και εν ενεργεία πολιτικών, καλλιτεχνών, ποδοσφαιριστών κ.ά.

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της αναζήτησης εάν επιλέξει κανείς της λέξη «Cyprus», καθώς υπό τη σκέπη της Κύπρου εμφανίζονται 6.374 υπεράκτιες εταιρείες, 3.678 δικαιούχοι-στελέχη εταιρειών, 183 μεσάζοντες και 2.385 διευθύνσεις, οι περισσότερες σε Λευκωσία και Λεμεσό.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com