Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Η Οικογένεια αυτής της Εγκύου, πέρασε 4 Μήνες δίπλα στο Άψυχο Σώμα της μέχρι που Συνέβη το Θαύμα!!!-
H Sandra Pedro, μια γυναίκα πορτογαλικής καταγωγής, ζούσε με τον γιο της σε μια γειτονιά της πόλης Bragadas στη Πορτογαλία για 8 χρόνια. Όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν έγκυος για δεύτερη φορά, επισκέφτηκε το γιατρό της.
1
Εξαιτίας του ιατρικού ιστορικού της, οι γιατροί προειδοποίησαν για τους τεράστιους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε στην εγκυμοσύνη. Η Sandra παλιότερα είχε παλέψει με την πνευμονία, υπέφερε από καρδιακά προβλήματα, και είχε μπει σε κώμα. Επίσης, είχε κάνει εγχείρηση στα νεφρά, εξαιτίας ύπαρξης όγκου. Ωστόσο, η 37χρονη ήθελε να ξαναγίνει μητέρα και αποφάσισε να πάρει το ρίσκο.
Το Φεβρουάριο, μια εγκεφαλική αιμορραγία την έφερε στα όρια του θανάτου και νοσηλευόταν στην εντατική. Εκείνο τον καιρό, η Sandra ήξερε το φύλο του μωρού (αγόρι), και η εγκυμοσύνη της δε θα μπορούσε να συνεχιστεί.
2
Στις 20 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε ο θάνατος της Sandra, αλλά αυτό που ακολούθησε δεν έχει ξανασυμβεί στη Πορτογαλία, και είναι πολύ σπάνιο σε όλο το κόσμο. Τη στιγμή του θανάτου της, οι γιατροί έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα και βρήκαν ότι οι ζωτικές λειτουργίες του εμβρύου ήταν καλές. Η καρδιά του ήταν ζωντανή και χτυπούσε κανονικά. Οι γιατροί έμειναν άφωνοι.
Η ιατρική ομάδα αποφάσισε να στείλει τα αποτελέσματα στην επιτροπή δεοντολογίας στο νοσοκομείο Αγίου Ιωσήφ, στη Λισαβόνα. Η επιτροπή μαζί με την οικογένεια της Sandra και τον πατέρα του μωρού συμφώνησαν να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εμβρύου.
3
Όλη η οικογένεια έγινε μάρτυρας της διαδικασίας, που το άψυχο σώμα μιας γυναίκας υποστηριζόταν από μηχανήματα. Ήταν ένα δύσκολο διάστημα για όλους, αλλά έπρεπε να μείνουν ενωμένοι και δυνατοί. Αν και η Sandra δεν είχε πλέον εγκεφαλική λειτουργία και ήταν κλινικά νεκρή, μέσα της μεγάλωνε μια ζωή.
Η Sandra έγινε μια ζωντανή θερμοκοιτίδα, καθώς το σώμα της διατηρούσε ζωντανό το γιο της. Το να κρατήσουν το σώμα της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να διατηρήσουν τη κυκλοφορία του αίματος προς το έμβρυο και τον πλακούντα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την ιατρική ομάδα, όπου πάνω από 80 άτομα εργάζονταν όλο το 24ωρο.
107 μέρες αργότερα, έγινε το θαύμα: γεννήθηκε το μωρό στις 32 εβδομάδες κύησης, ζυγίζοντας 2,2 κιλά! Ένα πραγματικό φαινόμενο!
4
Το μωρό, αν και πρόωρο, ήταν καλά στην υγεία του. Μετά την καισαρική τομή, τα μηχανήματα υποστήριξης έκλεισαν και το σώμα της μητέρας παραδόθηκε στην οικογένεια.
5

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com