Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Πρόσβαση των Παιδιών με Αναπηρία στα σχολεία ζητούν οι Έλληνες μαθητές

Πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στα σχολεία ζητούν οι Έλληνες μαθητές

Φέτος 40.631 μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ένωσαν τη φωνή τους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία να πηγαίνουν στο σχολείο.
Η φετινή εκστρατεία της ActionAid που διοργανώνει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, εστιάζει και πάλι στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.
Το 2014 περισσότεροι από 40.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος, ενώ φέτος, οι 40.631 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την εκπαίδευση ερεύνησαν κατά πόσο τα σχολεία τους είναι προσβάσιμα σε παιδιά με αναπηρία.
Πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στα σχολεία ζητούν οι Έλληνες μαθητές
Στη συνέχεια οραματίστηκαν και σχεδίασαν σε αφίσες που τους έστειλε η ActionAid, το δικό τους ανοιχτό και προσβάσιμο σχολείο για όλους τους μαθητές. Πρότειναν να μπουν ράμπες, να βελτιωθούν οι αυλές τους, να μπουν παιχνίδια και υλικό που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι μαθητές, αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας ώστε όλοι οι μαθητές να είναι αποδεκτοί.
Πολλά σχολεία έστειλαν πίσω το υλικό τους με μηνύματα όπως αυτό από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του της Α’ γυμνασίου Παξών «Συνεχίζουμε τις δράσεις μας για την αλλαγή νοοτροπίας! Ευχαριστούμε ActionAid για το σπουδαίο έργο σας. Ελπίζουμε ΟΛΑ τα παιδιά με ή χωρίς αναπηρία να γίνουν ορατά στα Ελληνικά σχολεία και στη δημόσια ζωή.»
Η φετινή εκστρατεία υποστηρίζει τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Νέα Υόρκη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καλούνται να υλοποιηθούν από τα κράτη μέλη κι επομένως και την Ελλάδα έως το 2030.
Η συγκεκριμένη δράση δεν είναι η μοναδική της ActionAid για την πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση. Το 2015 πραγματοποίησε εκστρατεία θεσμικής πίεσης και έτσι 8.000 πολίτες υπέγραψαν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, διεκδικώντας όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να πηγαίνουν στο σχολείο. Η πίεση αυτή οδήγησε σε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας όπου εκπρόσωποι της Action Aid παρουσίασαν τα αιτήματά τους.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com