Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ- Δείτε την ράμπα για ΑμεΑ, να παραιτηθεί ο Δήμαρχος τώρα


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ,  έτοιμος να παραιτηθεί ο  Δήμαρχος  Χίου είναι,  μαζί με την συμμορία του, που ακούει στο όνομα
Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου,  διότι ακόμα και τα μαστιχόδενδρα τους κοροϊδεύουν.


Τί έγινε

Στο έλεος της ανευθυνότητας των υπευθύνων έχουν πέσει πολίτες με κινητικά προβλήματα στον Καταρράκτη της Χίου και  καθημερινά παίζουν τη ζωή τους «κορώνα – γράμματα» στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην παραλία του χωριού.

Όπως καταγγέλλουν στον «δημοσιογράφο του Trol disabled» παρά τις εκκλήσεις τους για τοποθέτηση μίας ασφαλούς ράμπας για Α.με.Α. ο Δήμος και φέτος τοποθέτησε μία σκουριασμένη και εντελώς ακατάλληλη ράμπα για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό της κακοτεχνίας είναι το γεγονός ότι εκτός από την επικίνδυνη κλίση της, δεν μπορούν να διέλθουν από αυτή αναπηρικά καροτσάκια.

«Πριν από ημέρες τραυματίστηκα σοβαρά. Κατέληξα πάνω στα βράχια με αποτέλεσμα τώρα να πονάω παντού και να παίρνω οπιούχα παυσίπονα για να μπορώ να σταθώ», ανέφερε στον «δημοσιογράφο του Trol disabled» άτομο  με κινητικά προβλήματα


Άσε με βγάζω σελφι.

Από την πλευρά της πάντως η Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων στης οποίας αρμοδιότητα είναι η συγκεκριμένη παραλία, αναγνώρισαν την κακή κατάσταση της ράμπας με τον Γ. Καραμανή να βγάζει φωτογραφίες στην παραλία με τα καθημερινά μαρτύρια που «τραβάει»
Έλα μπανάνα κ Δήμαρχε μπανάνα. 

Αναρωτιόμαστε μήπως δεν γνωρίζετε κ δήμαρχε τον  Κανονισμό 61.H για την Πρόσβαση των ΑμεΑ στα κτίρια και χώρους συνάθροισης κοινού και δικαιολογείται το ψώνιο και την ανικανότητα των συνεργατών σας  με το να λέτε ότι "  η  νομοθεσία δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μεγαλύτερες επεμβάσεις στην περιοχή"

Πάντως εμείς που το ψάξαμε και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χίος ονλινε(http://www.chiosonline.gr/), τα ξενοδοχεία και οι παραλίες της Χίου έχουν ελεγχθεί για την ποιότητά τους. 'Ολα  προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας service και των οποίων οι υποδομές εγγυώνται ότι θα απολαύσετε τις διακοπές σας!  ¨Ολοι εκτός απο τα ΑμεΑ της περιοχής.Δεν είμαι αρκετός για σένα. Αξίζεις κάτι καλύτερο.

Στην κατάθεση μήνυσης κατά του δημάρχου και των υπεύθυνων για  τραυματισμό λόγο μη τηρήσεις του  Κανονισμου 61.H για την Πρόσβαση των ΑμεΑ  και παράβαση καθήκοντος σκοπεύουν να προχωρήσουν πολλά από τα Άτομα με Αναπηρία της περιοχής, γιατί η ΦΩΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ τους δεν ακούστηκε, για μια ακόμα φορά, δεν έγινε τίποτα και το καλοκαίρι θα περάσει.

«Πρέπει να κατανοήσουν ότι για πολλούς από εμάς , το μπάνιο δεν αποτελεί διασκέδαση αλλά τρόπο άσκησης και φυσικοθεραπείας. Όταν εμένα ο γιατρός μου, μου λέει να κάνω συνεχώς μπάνια γιατί αυτή είναι η θεραπεία στο πρόβλημά μου, εγώ τι άλλο μπορώ να κάνω πια; Έχω εξηγήσει σε όλους τους υπευθύνους ότι μία πτώση μπορεί να με αφήσει παράλυτη από το λαιμό και κάτω. Δυστυχώς θα γίνει πρώτα το κακό και μετά θα δράσουν», ανέφερε στον «δημοσιογράφο του Trol disabled» ΑμεΑ της περιοχής,  η οποία βλέπει ως μοναδικό μέσο επίλυσης του θέματος τη μηνυτήρια αναφορά


Για την διευκόλυνση σας, η ομάδα του Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, δημιούργησε μια κοινότητα /ομάδα στο facebook των ΑμεΑ με τίτλο Η Πολιτεία των ΑμεΑ-ερωτήσεις απαντήσεις (Κάντε κλικ στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει για να σας ανοίξει ο σχετικός σύνδεσμος) στον οποίο μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας και οι συνεργάτες μας με πτυχίο θα σας απαντήσουν άμεσα, υπεύθυνα και δωρεάν. 
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com