Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Πώς θα ελαττώσετε τα συμπτώματα της νόσου


Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Πώς θα ελαττώσετε τα συμπτώματα της νόσου
Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού είναι «υπερδραστήριο», δηλαδή παράγει αυτο-αντισώματα τα οποία αναγνωρίζουν ως ξένα στοιχεία του ίδιου του εαυτού.
Ως αποτέλεσμα, το «υπερδραστήριο» ανοσοποιητικό σύστημα σε συνδυασμό με τα αυτοαντισώματα και άλλες ουσίες που παράγει, «επιτίθεται» σε διάφορα όργανα του σώματος (δέρμα, αρθρώσεις, μύες, νεφρά κλπ) και προκαλεί φλεγμονή.
Οι πάσχοντες από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο ταλαιπωρούνται από πόνους στους μύες, αίσθημα κούρασης, δυσκαμψία, πόνο ή πρήξιμο στις αρθρώσεις των χεριών και ποδιών, και δερματικά εξανθήματα (κυρίως ευαισθησία του δέρματος του προσώπου κατά την έκθεση στον ήλιο).
Εμφανίζουν επίσης «δέκατα», αυξημένη τριχόπτωση και άφθες στο στόμα.
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Πώς θα ελαττώσετε τα συμπτώματα της νόσου
Οι πάσχοντες από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο ενδέχεται να ελαττώσουν τα συμπτώματα της νόσου αν εντάξουν στο διαιτολόγιό τους την κατανάλωση ψαριών πλούσιων σε λιπαρά.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ulster, μελέτησαν την επίδραση ψαριών, όπως ο τόνος και ο σολομός στον οργανισμό 52 πασχόντων από λύκο, για μια χρονική περίοδο μεγαλύτερη των έξι μηνών.
Το σύνολο των ασθενών σημείωσαν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους καθώς και ελάττωση των φλεγμονών και της σωματικής κόπωσης, που αποτελούν και τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου.
Επιπλέον, μια μεγάλη ομάδα ασθενών όχι μόνο είδαν βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή αλλά έγιναν μέλη στα τοπικά γυμναστήρια και δήλωσαν ότι αισθάνονταν μεγάλη ευεξία.
Η έρευνα επιβεβαιώνει την άποψη ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αποτρέψουν την εκδήλωση φλεγμονής και να επηρεάσουν θετικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com