Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

«Υγρή ασπιρίνη» αντιμετωπίζει τον καρκίνο του εγκεφάλου
να σκεύασμα υγρής ασπιρίνης μπορεί να καταπολεμά αποτελεσματικά τον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία νέα πρωτοποριακή μελέτη,
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ ανακάλυψαν ότι τα συστατικά του μπορούν να διαπερνούν τοναιματοεγκεφαλικό φραγμό – ένα συνονθύλευμα στενά συνδεδεμένων μεταξύ τους κυττάρων, τα οποία απομονώνουν και προστατεύουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό από οτιδήποτε ξένο, όπως μικρόβια και τοξικές ουσίες.
Δυστυχώς, ο φραγμός αυτός εμποδίζει και την είσοδο χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στον εγκέφαλο, με συνέπεια να μην μπορούν να βοηθηθούν επαρκώς οι πάσχοντες από καρκίνος του εγκεφάλου.
Οι πρώτες δοκιμές της υγρής ασπιρίνης σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα εγκεφάλου στο εργαστήριο έδειξαν ότι είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματική από τις υπάρχουσες χημειοθεραπείες στην καταπολέμησή τους.
Και οι ερευνητές πιστεύουν πως μπορούν να την εμπλουτίσουν με αντικαρκινικά φάρμακα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά της.
Τα νέα ευρήματα θα ανακοινωθούν σήμερα στο συνέδριο BrainTumours 2016, που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία της Πολωνίας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας του Καρκίνου (WCRF),κάθε χρόνο τουλάχιστον 256.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν ότι έχουν κάποια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, για τον οποίο μπορεί να χρειασθούν εγχείρηση αν είναι εφικτή η αφαίρεσή του και ακτινοθεραπεία ή/και χημειοθεραπεία.
Ωστόσο η χημειοθεραπεία δεν έχει καλή αποτελεσματικότητα διότι τα φάρμακα δυσκολεύονται να φτάσουν έως τους όγκους.
Η υγρή ασπιρίνη, που προς το παρόν αποκαλείται με την κωδική ονομασία IP1867B, είναι μία ειδική μορφή του φαρμάκου που εκτός από το φάρμακο περιέχει έναν «διαλύτη» και έναν «σταθεροποιητή» που επιτρέπουν στα μόρια της ασπιρίνης να γίνουν αρκετά μικροσκοπικά ώστε να διαπερνούν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.
Το σκεύασμα δοκιμάστηκε σε καρκινικά κύτταρα από ενήλικες και παιδιά με γλοιοβλάστωμα, μία συχνή και επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.
Επειδή και τα τρία συστατικά του είναι εγκεκριμένα για χρήση σε ανθρώπους, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μέσα σε 2-3 χρόνια θα μπορέσουν να αρχίσουν οι δοκιμές του σκευάσματος σε ανθρώπους.
Η ασπιρίνη εκτός από αντιθρομβωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, διαθέτει (και) αντικαρκινικές. Ήδη μικρή δόση του φαρμάκου συνιστάται σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του βρετανικού οργανισμού Brain Tumour Research στο Κέντρο Έρευνας Όγκων Εγκεφάλου (BTRC) του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com