Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ -Όταν η ανάπτυξη έρχεται από τη θάλασσα και μεταφέρει τα θέματα των ατόμων με αναπηρία


Εχτές Κυριακή 5-6-2016 στο Δημαρχείο Πειραιά, η ομάδα του Disabled Book, της νέας Κοινωνικής υπεύθυνης ψηφιακής εφαρμογής / Social Media που βοηθάει τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τους τυφλούς και τους κουφούς (www.disabledbook.com) επισκέφτηκε τον κ. Πέτρο Κόκκαλη που είναι Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, στο Δήμο Πειραιά και του παρουσίασε, επι 10 λεπτά αυτό το νέο εργαλείο που μεταφέρει τα θέματα των πολιτών με αναπηρία και προσφέρει μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα σε ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

«Η θάλασσα υπήρξε διαχρονικά το εφαλτήριο εξόδου της χώρας από περιόδους κρίσεων πολέμων και εθνικών καταστροφών. Ο Δήμος Πειραιά, θέτει τις προϋποθέσεις που μπορούν να μετατρέψουν αυτή την αναπτυξιακή  δυναμική σε αξιοποιήσιμη. Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν στην ύπαρξη κατάλληλων υποστηρικτικών δομών, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση της καινοτομίας και των ιδεών. Μια από αυτές τις υποστηρικτικές δομές είναι και το Blue Growth»  τον ακούσαμε να λέει..

Το Blue Growth αποτελεί μια νέα προσπάθεια με αποστολή τη στήριξη, την προβολή και την καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η διαμόρφωση ενός ισχυρού  θαλάσσιου οικοσυστήματος, το οποίο θα έχει ως κέντρο του επιχειρηματικές δράσεις οι οποίες πρόκειται να προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και να προάγουν την κοινωνική πρόοδο. Ο Ρόλος του είναι να υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες, οι οποίες στηρίζουν τη βιωσιμότητα και προάγουν την εξειδίκευση.

Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να μας δεχτείτε, απάντησε στον κ. Κόκκαλη ο ιδρυτής της νέας αυτής πλατφόρμας, Πέτρος Καλούπης, που αξιοποιεί την τεχνολογία facebook  με νέους αλγόριθμους εργαλεία που βοηθούν τα ΑμεΑ.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η παρουσίαση της πλατφόρμας και πως μπορεί να βοηθήσει στον προσβάσιμο τουρισμό .Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com