Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Εξέταση αίματος βρίσκει την καλύτερη θεραπεία για την κατάθλιψη
Μία εξέταση αίματος που μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να διαλέξουν το καλύτερο φάρμακο για κάθε ασθενή με κατάθλιψη, ανέπτυξαν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Η εξέταση δοκιμάστηκε στους πρώτους 140 ασθενείς και η ακρίβειά της ήταν 100% στην πρόβλεψη όσων εξ αυτών χρειάζονταν εξ αρχής πιο επιθετική φαρμακευτική θεραπεία που συνήθως συνίσταται στην χορήγηση συνδυασμού φαρμάκων.
Προς το παρόν, η επιλογή των αντικαταθλιπτικών γίνεται εμπειρικά από τους γιατρούς, με συνέπεια στις σχεδόν μισές περιπτώσεις να μην αποδίδουν όσα θεωρούνται ως θεραπείες πρώτης γραμμής, λένε οι ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου (KCL).
Ο ένας στους τρεις ασθενείς, εξ άλλου, έχει αντοχή σε όλα τα διαθέσιμα φάρμακα.
Έως τώρα, όμως, δεν υπήρχε τρόπος να ξέρουν οι γιατροί σε ποια απ’ όλες τις κατηγορίες ανήκουν οι ασθενείς.
Όπως γράφουν στην «Διεθνή Επιθεώρηση Νευροψυχοφαρμακολογίας» (IJN), η εξέτασή τους είναι αποτέλεσμα πολυετών ερευνών και βασίζεται στη μέτρηση δύο ουσιών στο αίμα οι οποίες σχετίζονται με φτωχές ανταποκρίσεις στα αντικαταθλιπτικά.
Οι ουσίες αυτές ανήκουν στους επονομαζόμενους δείκτες της φλεγμονής και είναι ο παράγων αναστολής μετανάστευσης μακροφάγων(MIF) και η ιντερλευκίνη 1-βήτα.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές όταν τα επίπεδα αυτών των δύο βιοδεικτών βρίσκονται πάνω από ένα όριο, είναι βέβαιον ότι οι ασθενείς δεν θα ανταποκριθούν στην συμβατική αγωγή με τα φάρμακα της κατηγορίας των αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης και τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά.
Όταν, όμως, είναι κάτω από αυτό το όριο, μπορεί κανείς να αναμένει ανταπόκριση στα αντικαταθλιπτικά πρώτης γραμμής.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κάρμινε Παριάντε, καθηγητής Βιολογικής Ψυχιατρικής στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης του KCL, δήλωσε ότι η γνώση αυτή μπορεί να συμβάλλει στην εξατομίκευση της θεραπείας σε κάθε ασθενή ξεχωριστά.
«Η φλεγμονή είναι η αντίδραση του οργανισμού στο στρες, αλλά παραδόξως επεμβαίνει στην αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής θεραπείας της κατάθλιψης», είπε.
«Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι η φλεγμονή εμπλέκει τους ίδιους βιολογικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα αντικαταθλιπτικά για να επιδράσουν».
Το επόμενο στάδιο της όλης έρευνας είναι να επαληθευτούν τα νέα ευρήματα σε μεγαλύτερους πληθυσμούς ασθενών, καθώς και να διερευνηθεί αν η χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων στους πάσχοντες από ανθεκτική κατάθλιψη μπορεί να βελτιώσει την πρόγνωσή τους.
Ωστόσο, «κανένας ασθενής δεν πρέπει να αρχίσει να παίρνει από μόνος του αντιφλεγμονώδη φάρμακα», έσπευσε να προειδοποιήσει. «Είναι απαραίτητο να συζητήσει πρώτα το θέμα με τον γιατρό του».

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com