Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Capital controls: Χαλάρωση με αύξηση του ορίου – Το σχέδιο για περισσότερα χρήματα σε κάθε ανάληψη

XRHMATA1


Capital controls: Χαλάρωση με αύξηση του ορίου – Το σχέδιο για περισσότερα χρήματα σε κάθε ανάληψη
– Αύξηση ορίου στα 500 ή 550 ευρώ την εβδομάδα
– Δυνατότητα ανάληψη και ανά 15 ημέρες
– Καταργούνται οι περιορισμοί για το “νέο χρήμα”
– Αυξάνονται τα όρια και για τις συναλλαγές στο εξωτερικό
Πρόκειται για ένα σχέδιο των συστημικών τραπεζών για σταδιακή χαλάρωση των capital controls το οποίο συζητήθηκε ήδη με την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και με τους κυρίους Τσακλώτο και Σταθάκη.
Το σχέδιο που προτείνεται προβλέπει αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων στα 500 ή και στα 550 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα. Παράλληλα θα δίδεται η δυνατότητα σωρευτικής ανάηψης η οποία θα μπορεί να γίνει ανά δεκαπενθήμερο ή ακόμη και ανά μήνα.
Με τη σωρευτική ανάληψη η πολίτης θα μπορεί να κάνει ανάληψη δύο εβδομάδων, χωρίς να χάνει το εβδομαδιαίο όριο δηλαδή όπως σήμερα ή θα μπορεί μια φορά τον μήνα να εισπράξει το εβδομαδιαίο όριο τεσσάρων εβδομάδων. Δηλαδή αν μείνει το όριο στα 420 ευρώ την εβδομάδα το σχέδιο προβλέπει να μπορούν οι καταθέτες να κάνουν είτε ανάληψη 840 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο, είτε 1.680 ευρώ ανά μήνα.
Ταυτόχρονα συζητείται να ενταχθεί και ο μισθός ή η σύνταξη στο λεγόμενο νέο χρήμα το οποίο δεν έχει περιορισμούς από τα capital controls.
Ταυτόχρονα οι τράπεζες αναμένεται να προτείνουν μεγαλύτερη χαλάρωση των capital controls και σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα προς το εξωτερικό που σήμερα έχουν περιορισμό στα 1.000 ευρώ, αλλά και δυνατότητα για μεγαλύτερη του 10% ανάληψη από τα υπόλοιπα εμβασμάτων που προέρχονται από το εξωτερικό.
Όλα τα παραπάνω βέβαια πρέπει πρώτα να διαμορφωθούν σε ένα πλήρες σχέδιο το οποίο θα κοστολογηθεί, θα τεθεί σε έναν χρονικό ορίζοντα προς έγκριση. Είναι πιθανό κάποιες από τις προτάσεις να υιοθετηθούν τώρα και κάποιες να τεθούν σε εφαρμογή αργότερα.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com