Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Ζευγάρι περιγράφει πώς αποφάσισε τελευταία στιγμή να φέρει στη ζωή ένα παιδί με Σύνδρομο Down

paosdiau


Η απόφαση που τους άλλαξε τη ζωή
Η Claire και ο Benjamin Martin είχαν ενημερωθεί ο αγέννητος γιος τους είχε σύνδρομο Down και ενώ το ζευγάρι είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε άμβλωση, άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή και αποφάσισε να το φέρει στη ζωή.
«Eίχαμε ένα ραντεβού για να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη και καθόμασταν εκεί, αλλά στη συνέχεια ο σύζυγός μου με τράβηξε έξω» είπε η μητέρα μιλώντας στη Daily Mail Αυστραλίας και πρόσθεσε: «Τι κάνουμε; Ας πάμε στο σπίτι, δεν μπορούμε να σκοτώσουμε αυτό το μωρό. Ήμουν ανακουφισμένη, ήθελα κάποιον να είναι με το μέρος μου».
Τώρα, οκτώ εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού λένε ότι δεν έχουν μετανιώσει καθόλου. Λίγους μήνες νωρίτερα, στην 15η εβδομάδα ο γιατρός τούς είπε ότι το παιδί τους θα γεννιόταν από σύνδρομο Down και τότε εκείνοι σκέφτηκαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα για άμβλωση.
paosdiau2
Όλες οι μετά μέρες ήταν γεμάτες σκαμπανεβάσματα και πότε γελούσαν πότε έκλαιγαν μη μπορώντας να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν. Αφού μίλησαν με τους γιατρούς, με την οικογένεια και τους φίλους, ακόμη και με αγνώστους σχετικά με το τι θα ήταν καλύτερο τόσο για αυτούς όσο και για το αγέννητο μωρό τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τερματισμό της εγκυμοσύνης.
Όπως λέει η ίδια πήραν την απόφαση γιατί περισσότερο επηρεάστηκαν και επειδή δεν υπάρχει σωστή παιδεία για το σύνδρομο Down.
paosdiau1
Όταν τελικά έφτασε η μέρα για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης και πήραν την τελική απόφαση να κρατήσουν το παιδί, η μητέρα του ένιωσε όπως λέει την απόλυτη αγάπη και ήταν σίγουρη για την απόφασή της. Μιλώντας για την ημέρα της γέννας περιγράφει: «Θυμάμαι μόνο ένα συναίσθημα, τίποτε περισσότερο από αγάπη.
paosdiau5
Ήταν σχεδόν όλα όσα είχαμε περάσει τους τελευταίους εννέα μήνες και τίποτε άλλο δεν είχε σημασία, διότι είχαμε ένα τέλειο μικρό μωρό». Τώρα το ζευγάρι μιλάει για την απόφασή του να κρατήσει το παιδί και θέλει να ευαισθητοποιήσει και άλλους γονείς γι’ αυτό το ζήτημα.
paosdiau3
paosdiau6
paosdiau7

 

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com