Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Μητέρα μοιράζεται τα συγκινητικά λόγια ενός αγνώστου για την κόρη της με σύνδρομο Down

koriausd1


Μια μητέρα δύο παιδιών από τον Καναδά μοιράζεται με τον κόσμο την πρώτη φορά που ένας εντελώς άγνωστος της δίνει συγχαρητήρια και της εύχεται για την μικρή της κόρη ηλικίας 18 μηνών που έχει σύνδρομο Down.
Η Pam De Almeida συγκινήθηκε τόσο πολύ από το περιστατικό που αποφάσισε να το μοιραστεί στο Facebook, στη σελίδα της Slice of Life όπου γράφει για την ίδια και τις δύο κόρες της. «Καθόμουν με τις κόρες μου σε ένα μαγαζί όπως κάνω συχνά. Δύο κυρίες που κάθονταν κοντά μας άρχισαν να κοιτάζουν επίμονα και να ψιθυρίζουν. Αυτό είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο για μας επειδή η κόρη μου Sofia γεννήθηκε με σύνδρομο Down» αναφέρει η φωτογράφος που ζει στο Οντάριο και πρόσθεσε ότι είχαν σκύψει το λαιμό τους για να δουν καλύτερα πράγμα που την ενόχλησε. «Τότε με πλησίασε ένα ζευγάρι και σκέφτηκα: Ωραία! Κι άλλοι άνθρωποι θέλουν να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά.»
koriausd2
Ωστόσο η ίδια ξαφνιάστηκε από αυτό που ακολούθησε καθώς ο άνδρας από το ζευγάρι ήθελε απλώς συγκινημένος να της πει κάτι που τον άγγιξε. Την προηγούμενη μέρα είχε δει στις ειδήσεις μια μητέρα που είχε φέρει στον κόσμο ένα παιδί με αναπηρία και στήριζε την απόφαση που είχε πάρει να το κρατήσει παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών.
koriausd3
«Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τις επιπτώσεις ενός ατόμου στον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι σε θέση να κάνει ένα άτομο αν δεν του δώσεις μια ευκαιρία» είπε εκείνος και πρόσθεσε: «Είσαι ένα όμορφο άτομο. Η κόρη σου είναι πανέμορφη. Συγχαρητήρια!». Η μητέρα αναφέρει ότι από τη συγκίνησή της ξέσπασε σε κλάματα καθώς κανείς άγνωστος δεν της είχε μιλήσει μέχρι τώρα με αυτόν τον γλυκό τρόπο.
«Ήταν ο πρώτος εντελώς ξένος που αναγνώρισε την αξία της. Την ομορφιά της. Σε έναν κόσμο όπου η ζωή της κόρης μου είναι για ψιθύρους και ανθρώπους που την κοιτούν επίμονα, αυτός ο άνθρωπος είδε ΣΗΜΑΣΙΑ της» έγραψε η μητέρα με τα σχόλια αγάπης να κατακλύζουν τη δημοσίευσή της.

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com