Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

ENIL: H σημασία της σεξουαλικότητας των ατόμων με αναπηρία για την ανεξάρτητη διαβίωσηΤο τρίτο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση (ENIL) πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα περίπου (17-22 Απριλίου) στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεολαίας στο Στρασβούργο, με μεγάλη επιτυχία, όπως επισήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες, διοργανωτές και παρατηρητές.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από το ENIL και το Τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, είχε θέμα:

"Υποστήριξη στα νεαρά άτομα με αναπηρία για να εξετάσουν τη σημασία της σεξουαλικότητας και των σχέσεων, ως αναπόσπαστα μέρη της κοινωνικής ένταξης και της ανεξάρτητης διαβίωσης."

Στο συνέδριο, συμμετείχαν 22 νεαρά άτομα με αναπηρία από 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Ζητήματα που θεωρούνται ταμπού, σχετικά με το σεξ, τη βία με βάση το φύλο, τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα, το σεξουαλικό προσανατολισμό, συζητήθηκαν αναλυτικά σε μία φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Οι διαφορετικές επιρροές των συμμετεχόντων βοήθησαν ώστε και οι έξι μέρες του συνεδρίου να παρουσιάσουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Συναρπαστική επίσης ήταν η διαπίστωση για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζονται στις ευρωπαϊκές χώρες, τα θέματα που συζητήθηκαν.

Παρά τις διαφορές και τις διαφωνίες που υπήρξαν, προέκυψαν κοινά συμπεράσματα και ομοφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις σχέσεις και στο σεξ.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, έφτιαξαν λίστα από παρατηρήσεις και προτάσεις για το ENIL και τη νεολαία του, οι οποίες υποστηρίζουν την ανάγκη για:

Ενσωμάτωση της εκπαίδευσης για το σεξ στο διάλογο για τη βασική εκπαίδευση.
Μεγαλύτερη κάλυψη του θέματος "σεξ & αναπηρία" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Βελτιωμένες σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Γενική Διευθύνση Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμφωνία για επίτευξη συγκεκριμένης πολιτικής σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας.
Χρήση των social media για τη διάδοση του θέματος "αναπηρία & σεξουαλικότητα".
Δημιουργία ομάδας κρούσης στο ENIL νεολαίας για το θέμα "αναπηρία & σεξουαλικότητα".
Σχεδιασμός καμπάνιας και σειράς δράσεων για το ίδιο θέμα.
Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να εργαστούν χωρις προκαταλήψεις για την ευαισθητοποίηση των δικών τους κοινοτήτων στα θέματα σεξουαλικότητας, σχέσεων και δικαιώματων των ατόμων με αναπηρία, με κοινό σημείο αναφοράς:

"Η ανεξάρτητη διαβίωση μας αφορά όλους, ακόμα και τα άτομα χωρίς αναπηρία."

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελεσματα του εξαήμερου συνεδρίου του ENIL, στείλτε email: enilstudysession2016@gmail.com

Δείτε το βίντεοΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com