Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

TSARA: ένα εκπαιδευτικό ψηφιακό παιχνίδι για σωστή βοήθεια στα άτομα με αυτισμό


Το ψηφιακό παιχνίδι TSARA σχεδιάστηκε από το Κέντρο Σπουδών Πληροφορικής της γαλλικής Aquitaine (CREAI d’ Aquitaine) και απευθύνεται στους συγγενείς και στους φίλους ατόμων με αυτισμό.
Με τη βοήθεια του TSARA, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να μάθουν σωστές πρακτικές και συμπεριφορές για να έχουν καλύτερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία με τα άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.
Στη διάρκεια του παιχνιδιού, ο κάθε χρήστης συνδέεται ηλεκτρονικά με τον νεαρό πρωταγωνιστή Adam που έχει αυτισμό και ουσιαστικά γίνεται ο βοηθός του, έχοντας ρόλο δασκάλου, γονέα, φίλου, συμφοιτητή, συναδέλφου, ανάλογα με το εκάστοτε εξελισσόμενο σενάριο σε διαφορετικά μέρη όπως το σπίτι, το σχολείο, τη διασκέδαση, τα σπορ, το ιατρείο, το γραφείο.
Το παιχνίδι ανταποκρίνεται σε όλες τις επικυρωμένες συστάσεις που έδωσαν εξειδικευμένοι φορείς και οργανισμοί υγείας και εκπαίδευσης.
Η εφαρμογή TSARA είναι διαθέσιμη δωρεάν στα smartphones μέσω Android και Apple, σε δύο γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά.
Αν σας ενδιαφέρει να την κατεβάσετε, δείτε εδώ.

Δείτε το βίντεοΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com