Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΠΗΡΙΑ- να μιλήσουμε για αυτήν στην εργασία μας η όχι, απλές συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν


Συχνά η αναπηρία είναι αόρατη και μας είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αυτήν, ειδικά στο εργασιακό μας περιβάλλον. Οι παρακάτω απλές συμβουλές, ίσως σας βοηθήσουν να το κάνετε.

Μάθετε για την πολιτική της εταιρείας σας, σχετικά με την αναπηρία.

Θα σας επιτρέψει να μάθετε τις ενέργειες που κάνει η εταιρεία σας για να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία και να κάνετε τις κατάλληλες επαφές.

Αναζητήστε στο διαδίκτυο τη σελίδα σταδιοδρομίας της εταιρείας που σας ενδιαφέρει, για να μάθετε την πολιτική της.

Τονίστε τις ικανότητές σας καθώς και τις ανάγκες σας.

Μόνο οι ικανότητες μετρούν. Γι’ αυτό η αναπηρία, δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην επαγγελματική σας επιτυχία. Μιλήστε με τον προϊστάμενο σας. Είναι κρίμα να οδηγηθεί σε λανθασμένα συμπεράσματα, επειδή δε γνωρίζει την αναπηρία σας.

Με δύο λόγια, το σημαντικότερο όλων είναι η επικοινωνία. Ενημερώστε τον επαγγελματικό σας περίγυρο για να αποδώσετε καλύτερα.

Υπενθυμίστε την αναπηρία σας με διακριτικότητα.

•    Νιώθετε ότι το καθήκον που σας ανατέθηκε σας ξεπερνά;
•    Χρειάζεστε λίγο χρόνο απομόνωσης;
•    Δεν καταλαβαίνετε όταν συνάδερφοι σας μιλούν χωρίς να έχουν στραμμένο το κεφάλι τους σε εσάς;

Πείτε το. Το ζητούμενο δεν είναι να κάνετε τους συναδέρφους σας να νιώσουν άσχημα, αλλά να τους ευαισθητοποιήσετε. Το χιούμορ μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το πετύχετε.

Ενημερωθείτε για τις τεχνολογικές βελτιώσεις και τις εναλλακτικές λύσεις.

Πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογικών βελτιώσεων και λύσεων εμφανίζονται συνεχώς για κάθε τύπο αναπηρίας.

Είναι σημαντικό να είστε καλά ενημερωμένοι σχετικά με θέματα αποζημιώσεων στην εργασία.

Για παράδειγμα, βρήκατε μια λύση που σας ταιριάζει. Μιλήστε με τον ιατρό σας και την εταιρεία σας.


Συμπέρασμα:


Όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται να μιλήσετε για την αόρατη αναπηρία σας, η επικοινωνία είναι το κλειδί για να είστε πιο άνετος στην εργασία σας.

Δεν θα κερδίσετε μόνο εσείς από αυτό, αλλά και η επιχείρηση στην οποία εργάζεστε: κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις, η παραγωγικότητά σας θα αυξηθεί και οι ικανότητές σας θα αναδειχθούν πλήρως.
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ (ελεύθερη μετάφραση αποσπάσματος από άρθρο στο talenteo.fr). Χμμ.. σε καλωσορίζω στη σκέψη μου ανυποψίαστε αναγνώστη. Θα με λες Bουλα ζουμπουλα και όσο διαβάζεις τα κείμενα μου θα ανακαλύπτεις την αμηχανία και τις ιδιοτροπίες μου. Έχω πάθει είδη το πρώτο μου εγκεφαλικό γιαυτό δεν φοβάμαι  τίποτα, είμαι αθεράπευτα σκληρή με κακές προσγειώσεις στην πραγματικότητα. Όνειρό μου είναι να γίνω άνθρωπος χωρίς κόμπλεξ και με καρδιά, στον σαρκασμό –είμαι πρώτη. Αγαπώ τη μουσική, τη λογοτεχνία, τα καθαρά βλέμματα και τις ηχηρές σιωπές. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρεις εδώ http://www.disabledbook.com/u/boulazoumpoula

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com