Οδηγία 2000/31/EK και Νομοθεσία

Το 2000 θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Οδηγία 2000/31/EK "για ορισμένες πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου στην εσωτερική αγορά (Οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο)" (EEL 178/1).
Η οδηγία αναγνωρίζει για κάθε επιχείρηση ή οντότητα που παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες την ιδιότητα του Φορέα Παροχής Κοινωνίας της Πληροφορίας. Ως υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας θεωρείται κάθε υπηρεσία που συνήθως παρέχεται από απόσταση έναντι αμοιβής και μετά από αίτημα του χρήστη της εφόσον παρέχεται με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων περιλαμβανομένης και της ψηφιακής συμπύκνωσης των δεδομένων.

Στην Ελλάδα η Οδηγία 2000/31 μεταφέρθηκε στο Ελληνικό δίκαιο με το προεδρικό διάταγμα 131/2003, το οποίο αποτελεί πιστή αντιγραφή της εν λόγω Οδηγίας.

Την οδηγία θα την βρείτε εδώ εν τάχει  θα αναφέρουμε ότι:

1) Κανένα από τα αρχεία που εμφανίζονται σε αυτή την ιστοσελίδα στην πραγματικότητα δεν φιλοξενούνται σε αυτήν  αλλά στην google.
2) Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που συλλέγονται από Troldisabled.gr είναι δημόσιες και χωρίς υδατογραφήματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο/η  ιδιοκτήτης τους τις έχει αναρτήσει πρώτος/η , πχ στο facebook , twitτer κλπ, άρα έχει αποποιηθεί τα πνευματικά τους δικαιώματα λόγο της ειδικής συμφωνίας με τον πάροχο του όταν δημιούργησε το προφίλ του ή παραχώρησε το άρθρο προς κοινή δημοσίευση(άδειαCreative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0).
3) μετά την ανάρτηση των άρθρων στο Τroldisabled.gr οι φωτογραφίες περιέχουν υποχρεωτικό υδατογράφημα με την λέξη Τrol disabled άρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Τroldisabled.gr (εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 2)
4) Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές του Troldisabled.gr δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα εαν δεν εχει υδατογράφημα με την λέξη Τrol disabled. Το Τroldisabled.gr συλλέγει πηγές από άλλα websites τα οποία και δεν ελέγχονται από την ίδια την ιστοσελίδα, αλλά από τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). 
5)Το Τroldisabled.gr  και το δίκτυο του Τroldisabled.gr δεν είναι υπεύθυνο για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και πνευματικών δικαιωμάτων για άρθρα χωρίς υδατογάφηματα με την λέξη Τroldisabled  Συνεπώς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη / χρήση τους, οφείλετε να απευθύνεστε απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους.
6)Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας Τroldisabled.gr και πιστεύετε ότι το έργο σας έχει αντιγραφεί με τρόπο που συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, παρακαλούμε να το αναφέρετε παρέχοντας τις ακόλουθες πληροφορίες, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία, δηλαδή :

1. Αποδεικτικά στοιχεία ότι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα: (Ν. 2121/1993)
E-mail από τον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας
– Τα επίσημα  στοιχεία επικοινωνία σας , που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού δηλαδή  το  ονοματεπώνυμο σας, διεύθυνση που μπορούμε να σας βρούμε, τηλέφωνο σας και σύντομη εξήγηση που να δικαιολογεί το  έννομο συμφέρον σας που  που υπερέχει του δικαιώματός μας στην ελεύθερη έκφραση και την σάτιρα όσων αφορά το άρθρο και γιατί ζητάτε να κατεβεί

2. Τα λίνκ από τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφής : http://troldisabled.gr/το άρθρο που θα αφαιρεθεί)

3. Εφόσον υπάρχουν όλες αυτές οι πληροφορίες και είναι έγκυρες, θα πρέπει να τα απoστείλετε με την φόρμα επικοινωνίας μας η στο εμαιλ troldisabled@gmail.com

7)  Εάν ΔΕΝ μας δηλώσατε τίποτα από τα παραπάνω ούτε την ιδιότητα σας και αντίθετα μας απειλήσετε , θα κρατήσουμε τα εμαιλ σας και θα απαντήσουμε με το   Άρθρο 333. Απειλή  που όπως γνωρίζετε ο νομικός ορισμός του εγκλήματος της απειλής είναι ο εξής : όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, απειλώντας τον με βία ή άλλη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση έως 1 έτος ή με χρηματική ποινή.
 Από τον ορισμό αυτό, προκύπτει ότι για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απειλής, θα πρέπει ο δράστης να προκάλεσε σε άλλον υπέρμετρο φόβο, απειλώντας τον με επικείμενη άσκηση βίας ή με άλλη πράξη, να του δημιουργήσει δηλαδή αίσθημα ανασφάλειας.. στο διαταυτα  η ιστοσελίδα μας έχει να κάνει με κοινωνικό έργο και σαν κάθε φορέας του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης δεν θα ενδώσει στις άνανδρες απειλές που προέρχονται από ανώνυμους που καταχρώνται την διαδικτυακή ανωνυμία.
ΚΑΙ ΘΑ αφήσουμε όπως έχει το κείμενό , εκτός αν συγκεκριμένα και επώνυμα πρόσωπα μας δηλώσουν ότι θίγονται από αυτό και μας το ζητήσουν με νόμιμο τρόπο όπως ακριβώς αναφέρουμε στο άρθρο 6 -και εφόσον, βέβαια, υπάρχει ένα δικαιολογημένο έννομο συμφέρον αυτού που καταγγέλλει που υπερέχει του δικαιώματός μας στην ελεύθερη έκφραση.
ΔΕΝ θΑ  διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας , εφόσον αισθανόμαστε  ότι θιγόμαστε από τη συμπεριφορά σας με μηνύσεις και χρηματικές αγωγές 
ΚΑΙ ΘΑ  συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε τα σατιρικά κείμενα μας χωρίς να αισθανόμαστε  κανένα φόβο από όπου κι αν προέρχεται, ασκώντας χωρίς δεύτερη σκέψη το συνταγματικό μας δικαίωμα στην πληροφόρηση και την ελευθερία της γνώμης

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com